foto

29-05-2013 P7 Voortgangsregistratie toont nut Work in Progress tools

Binnen het project P7 Voortgangsregistratie wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe tools voor het scannen en inventariseren van projectvoortgang. De proof of concept met de Work In Progress bij Damen Schelde en Damen Galatz is afgerond. 
 
De proof of concept met de Smart Shipment Scan bij Econosto loopt. Met deze tool kunnen gereedstaande verzendingen worden gecontroleerd op volledigheid of fouten. Daarnaast worden na het inpakken paklijsten automatisch aangemaakt op basis van het scannen van kisten. Voor het scannen van items kan de gebruiker zelf kiezen of men gebruikmaakt van RFID of barcodes.

De software voor de Smart Object Finder is ook gereed. Met deze tool kan op een snelle en efficiënte manier in kaart gebracht worden welke spullen waar liggen. Bijvoorbeeld in een magazijn, werkplaats of een buitenterrein. Dat is erg handig bij het zoeken van spullen, omdat de laatste locatie dan altijd bekend is. Ook kan de handscanner gebruikt worden om een lijst met items te vinden, bijvoorbeeld onderdelen die bij een bepaald systeem horen, of die in een bepaalde ruimte of sectie moeten worden gemonteerd. De scanner geeft met een alarm aan wanneer objecten binnen bereik zijn.

 
Tot slot wordt gewerkt aan Smart Gates. Dat zijn RFID antennes die op tactische plaatsen worden geïnstalleerd. Bijvoorbeeld nabij magazijndeuren, de toegang naar werkplaatsen, de toegang naar projecten of ergens op een buitenterrein. Op deze manier worden passerende items automatisch geregistreerd, hetgeen bijdraagt aan het objectief registreren van de locatie van onderdelen binnen een bedrijf of een project.
 
Mocht er interesse zijn voor aanvullende informatie of een demonstratie dan kunt u contact opnemen met Willem Molenaar, projectleider P7, e-mail: w.molenaar@integraalsamenwerken.nl.

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken