foto

28-05-2013 Aan de slag met de 3D informatiewijzer

Ruim 40 mensen, werkzaam in de volle breedte van het scheepsbouwproces, kwamen afgelopen donderdag 23 mei bijeen voor het infocafé van P6. Het doel van de middag was om te laten zien dat de 3D informatiewijzer al concreet toepasbaar is in de praktijk en daarmee uit het onderzoekstadium is. Zowel gebruikers als leveranciers presenteerden hun visie op de 3D informatiewijzer en lieten zien hoe het in de praktijk toepasbaar is.
 
De bijeenkomst werd geopend door Bert Nieuwenhuizen van Damen Gorinchem. Martijn van Loenen, projectleider P6, gaf een overzicht hoe het concept was uitgegroeid naar werkende oplossing. IHC Piping en Damen Schelde Naval Shipbuilding lieten daarop zien hoe de 3D informatiewijzer momenteel bij hen toegepast wordt. Softwareleveranciers Cadmatic en Aveva gaven een introductie wat er mogelijk is en al gedaan wordt met viewers. Bert Nieuwenhuizen sloot de middag af met de onderzoeksconclusies van de werkgroep en de boodschap dat bedrijven nu zelf aan de slag kunnen.
 
Het doel binnen P6 ‘3D informatiewijzer’ is tot één bron te komen voor alle relevante informatie. Niet alleen grafische 3D informatie, maar ook inkoopinformatie, technische informatie, planningsinformatie en separate tekeningen moeten te vinden zijn in de 3D informatiewijzer. Alle informatie moet bovenal aan elkaar gelinkt worden, zodat deze ook terug te vinden is onder het object waarnaar gezocht wordt.
 
Meer informatie over de 3D informatiewijzer en de mogelijkheden daarvan is beschikbaar via Martijn van Loenen, projectleider P6, e-mail: m.vanloenen@integraalsamenwerken.nl.  

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken