foto

27-03-2013 Informatiebijeenkomst Procesbeheersing op 18 april

Binnen project P5 Procesbeheersing is gewerkt aan het opstellen van een methode die het mogelijk maakt heel snel een goede eerste planning op te stellen. Deze planning omvat de aanbouw, sectie- en blokkenbouw en de panelenstraat. Op 18 april vindt een gratis informatiemiddag plaats voor kenners die (in)direct betrokken zijn bij planningsprocessen. Naast uitleg over de planningstool kunt u ook zelf aan de knoppen zitten.
 
Het voordeel van een dergelijke methodiek en planningssoftware is in de eerste plaats de snelheid. Invoeren duurt ongeveer een halve dag, waarna snel en gemakkelijk complexe scenario’s bekeken kunnen worden. Hoewel momenteel beperkt tot de staalbouw, zal in de toekomst een vergelijkbare planningsmethode ook voor het outfittingsproces mogelijk kunnen worden. Deze tool is vooral gericht op de contractfase en kort erna. 
 
Als bijkomende voordeel is het traceerbaar welke aannames gedaan zijn en kan iedere planner met dezelfde regels plannen. Hierdoor kan tevens kennisborging en -overdracht binnen de eigen organisatie plaatsvinden. 
 
Inmiddels is het planningsprogramma inclusief userinterface gereed. Het is daarom een goed moment om een grote groep kenners om feedback te vragen. Bent u direct of indirect betrokken bij planningsprocessen in de scheepsbouw, dan bent u van harte uitgenodigd om op 18 april 2013 kennis te nemen van deze ontwikkelingen. 
 
De bijeenkomst vindt plaats bij IHC Merwede in Kinderdijk en duurt van 13.00-16.00 uur. Gedurende deze middag wordt niet alleen uitgelegd hoe de planningstool werkt, u kunt ook zelf achter de knoppen zitten om te ervaren hoe het werkt. We vragen u daarbij vooral uw mening en suggesties voor verbeteringen met ons te delen. 
 
Locatie
IHC Merwede
Smitweg 6
2961 AW Kinderdijk
 
Aanmelden
Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. U kunt zich tot uiterlijk 15 april aanmelden door een e-mail met uw NAW-gegevens te sturen aan Pieter ‘t Hart, e-mail: p.thart@integraalsamenwerken.nl

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken