foto

16-11-2012 Infocafé 3D informatiewijzer in de praktijk

Op maandag 17 december aanstaande wordt bij Damen Shipyards in Gorinchem vanaf 15:00 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd over de 3D informatiewijzer in de praktijk. Een werf en een toeleverancier laten zien hoe ze de 3D informatiewijzer inzetten om hun processen te verbeteren. Daarnaast presenteren softwareleveranciers de laatste ontwikkelingen op het gebied van hun viewers.
 
Binnen P6 3D informatiewijzer is het doel om te komen tot één bron voor alle relevante informatie. Of het nu gaat om inkoopinformatie, technische informatie, planningsinformatie, tekeningen of het 3D-model, alles moet te vinden zijn in de 3D informatiewijzer. Alle informatie moet bovenal aan elkaar gelinkt worden, zodat deze ook terug te vinden is onder het object waarnaar gezocht wordt.
 
Tijdens dit infocafé wordt teruggeblikt en vooruit gekeken naar de inspanningen om de 3D informatiewijzer in de praktijk actief te krijgen. IHC Piping/IHC Metalix en Damen Schelde Naval Shipbuilding zullen presenteren waarom ze begonnen zijn met de 3D informatiewijzer en wat hun ervaringen tot nu toe zijn. Daarnaast laten softwareleveranciers NCG-Cadmatic en AVEVA de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van hun viewers.
 
De middag begint om 15:00 uur en zal tot 17:00 uur duren, met aansluitend een borrel. Opgeven kan door een email te sturen onder vermelding van “aanmelding infocafé” aan Martijn van Loenen, e-mail: m.vanloenen@integraalsamenwerken.nl.

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken