foto

02-11-2012 P8 Informatie Adapter multifunctioneel inzetbaar

Regelmatig wordt gevraagd of de Informatie Adapter ook ingezet kan worden voor ‘gewone’ interfaces waarbij sprake is van bestandsuitwisseling met een gedefinieerde structuur en formaat. Het antwoord daarop is positief. Of het altijd handig en verstandig is, hangt af van de situatie.
 
Het is bijvoorbeeld afhankelijk van het aantal partijen waarmee de bestandsuitwisseling is afgesproken. Des te meer partijen hierbij betrokken zijn, des te zinvoller het wordt om de Informatie Adapter in te zetten. Ook wanneer er sprak is van veel verschillende gewone interfaces kan de inzet van de adapter zinvol zijn, ook als zich dit voordoet  binnen één organisatie. Voor die situatie levert de adapter een voordeel vanuit het oogpunt van beheersbaarheid. Ook voor de inzet bij gewone interfaces geldt dat dit niet vanzelf gaat: de adapter moet ingeregeld worden.
 
Voor meer informatie over P8 Informatie Adapter kunt u contact opnemen met Gerrit Alblas, Projectleider P8, e-mail: g.alblas@integraalsamenwerken.nl.

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken