foto

18-01-2013 P7 4D Voortgangsregistratie Proof of Concept voor Shipment Scan

Op basis van input van Econosto en Bakker Sliedrecht is een specificatie gemaakt voor een proof of concept voor het scannen van verzendingen. Het scanproces verloopt in twee stappen.

In de eerste stap worden de verzamelde items voor het inpakken gescand met een handheld RFID scanner. Door langs alle items te lopen met een scanner, wordt geregistreerd of de verzending compleet is. Tevens kunnen losse items worden gevonden met een zoekfunctie: zodra een item binnen bereik komt, wordt een signaal afgegeven. De leesafstand van de scanner varieert van twee tot zes meter.

In de tweede stap van het proces worden de items ingepakt in kisten die worden voorzien van RFID labels. Vervolgens worden de kisten gescand en paklijsten gemaakt. Deze RFID labels zijn ook te gebruiken voor andere toepassingen in magazijnen of voor voortgangsregistratie aan boord van schepen waarmee Damen Schelde en Damen Galatz nu proefdraaien. Volgens de planning starten de eerste tests van de Shipment Scan eind november bij Econosto.

Voor meer informatie over 4D Voortgangsregistratie kunt u contact opnemen met Willem Molenaar, Projectleider P7, e-mail: w.molenaar@integraalsamenwerken.nl.

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken