foto

27-09-2012 P5 Procesbeheersing ontwikkelt User Interface voor Integraal Plannen

Eind september is een afstudeerder van de TU Delft gestart met het onderzoeken van de simulatiemogelijkheden binnen IHC Metalix. Dit onderzoek vormt een goede aanvulling op twee lopende onderzoeken bij Damen Gorinchem naar simulatie van het staalbouwproces en het reeds afgeronde onderzoek bij IHC Dredgers naar de simulatie van de sectie- en panelenbouw.
 
Al deze simulaties zijn gericht op het simuleren van het proces. Dit heeft als voordeel dat onderzoek gedaan kan worden naar bottlenecks in het proces en naar de potentie van investeringen. Het is nog niet mogelijk om te zien of (combinaties van) toekomstige projecten daadwerkelijk passen in de productie, maar binnen P5 wordt gekeken naar het verbeteren en versnellen van projectplanningen.
 
Deze vier simulatieonderzoeken worden, samen met het onderzoek naar een generieke procesweergave, gebruikt voor een overzicht waarmee de doorkomst van materialen het beste bijgehouden kan worden. Zodoende wordt betrouwbare procesinformatie beschikbaar gemaakt die voor zowel planning als simulatie gebruikt kan worden.
 
Voor meer informatie over P5 Procesbeheersing kunt u contact opnemen met Jeroen Pruyn, Projectleider P5, e-mail: j.f.j.pruyn@tudelft.nl.

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken