foto

27-09-2012 P7 4D Voortgangsregistratie ‘proof of concept’ op JSS

Essentieel binnen P7 is om het bedachte concept van werkprocessen en software/hardware te toetsen aan de praktijk van de voortgangsopgave aan boord. Die koppeling wordt momenteel gemaakt aan boord van het Joint Support Ship. Dit schip wordt door Damen Schelde Naval Shipbuilding en de zusterwerf Damen Shipyards Galati gebouwd voor de Koninklijke Marine.
 
De eerste bevindingen vanuit het veld komen binnen. De eerste rapportages zijn verricht door de werf DSGalati, Heinen Hopman en Alewijnse Retec Romania. Dus andere mensen, andere organisaties, maar ook andere culturen. Dit geeft voor P7 nieuwe inzichten.

Door vooral veel aandacht te besteden aan het hoe en waarom van RFID en de voordelen ten opzichte bijvoorbeeld barcodering, is er draagvlak gecreëerd in het management van de werf, het project en de subcontractors, maar ook op de werkvloer voor het toepassen van RFID aan boord.

Voor meer informatie over 4D Voortgangsregistratie kunt u contact opnemen met Willem Molenaar, Projectleider P7, e-mail: w.molenaar@integraalsamenwerken.nl.

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken