foto

29-08-2012 P7 4D Voortgangsregistratie ‘proof of concept’ op JSS

In augustus is een delegatie van Damen Schelde Naval Shipbuilding afgereisd naar de zusterwerf in Roemenië om een ‘proof of concept’ te starten van de voortgangsregistratie aan boord van schepen en in het magazijn.

Het Joint Support Ship (JSS) is geselecteerd als testcase, omdat het een groot project is dat door meerdere partijen op verschillende locaties wordt uitgevoerd. Er zijn ter plaatse verschillende demonstraties gegeven door medewerkers van Damen Schelde en Damen Shipyards Galatz, Alewijnse en Heinen & Hopman. Daarnaast zijn items van leveranciers als Econosto van RFID-labels voorzien.

Met behulp van een handscanner kunnen bedrijven de onderdelen van hun systemen terugvinden. Aan boord van het schip of in het magazijn kan worden gescand of de onderdelen aanwezig zijn en kan de voortgangsstatus worden aangepast of kunnen opmerkingen worden ingevoerd. Deze voortgangsgegevens worden uitgewisseld met het moedersysteem dat in dit geval in Vlissingen draait en zijn beschikbaar voor alle deelnemers, zowel in Vlissingen als in Roemenië. In dit systeem bevinden zich 60.000 artikelen die uit de database van Damen Schelde zijn geïmporteerd. Een selectie van 250 items wordt in deze test gevolgd. Gebruikers hebben afhankelijk van hun rechten toegang tot verschillende data of overzichten.

Voor meer informatie over 4D Voortgangsregistratie kunt u contact opnemen met Willem Molenaar, Projectleider P7, e-mail: w.molenaar@integraalsamenwerken.nl.

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken