foto

16-02-2010 Update project 4D Voortgangsregistratie

Binnen het deelproject P7 4D Voortgangsregistratie zijn verschillende handheld scanners, rfid-tags en manieren van scannen getest en vergeleken op performance aan boord van schepen bij Damen Schelde Naval Shipbuilding in Vlissingen.

Het doel van de pilot binnen het project 4D Voortgangsregistratie is het ontwikkelen van een hulpmiddel om op een eenvoudige wijze alle items in een compartiment van een schip in aanbouw te identificeren. Hierdoor is het mogelijk om de voortgang van een project te registreren. Heinen & Hopman Engineering is als HVAC-leverancier nauw betrokken bij het project. De voorlopige resultaten zijn positief.

Samenwerking kan veel voordelen opleveren. Bijvoorbeeld wanneer items bij de installateur van een rfid-tag worden voorzien. Voortgangsinformatie kan daarmee makkelijker worden gedeeld. Dezelfde tags worden later ook door de werf gebruikt.

Eerdere testen bij IHC Piping met het scannen van pijpleidingen in kratten heeft een vervolg gekregen. Er worden robuuste rfid-tags getest die tegen een stootje kunnen. Verder wordt een testapplicatie gemaakt waarmee pijpen kunnen worden gezocht en kan worden gecontroleerd of de juiste pijpen in de kratten zitten.
 
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Willem Molenaar, Projectleider P7, e-mail: w.molenaar@integraalsamenwerken.nl

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken