foto

23-04-2010 Informatiebijeenkomst 4D Voortgangsregistratie

Op 22 april vond bij Cofely West Industrie in Dordrecht een informatiebijeenkomst plaats over P7 4D Voortgangsregistratie. De bijeenkomst werd geopend door Pascal van Kaam (Operationeel Manager Cofely) die als belangrijke co-maker in het scheepsbouwproces zijn visie gaf op het Programma Integraal Samenwerken en het belang voor de maritieme cluster schetste.
 
Vervolgens presenteerde Ubald Nienhuis (programmamanager Integraal Samenwerken) in vogelvlucht de huidige stand van zaken van de elf lopende projecten.

Rob Coremans (Proposal Engineer Damen Schelde Naval Shipbuilding) schetste daarop de functionele eisen die de werf stelt aan het gebruik van RFID tags tijdens het bouwproces. De mogelijkheden van RFID zijn enorm, maar de huidige focus ligt vooral op het ondersteunen van het logistieke proces op de werven. 

Tenslotte gaf Willem Molenaar (projectleider P7) een enthousiaste presentatie over de huidige technische mogelijkheden van RFID. RFID kan bijvoorbeeld worden ingezet voor het controleren van inkomende en uitgaande leveranties, het traceren van goederen op de werf en het volgen van personeel en gereedschappen op de werf en aan boord. Bij de nieuwste toepassingen is het zelfs mogelijk om digitale informatie op de tags weg te schrijven over de status van componenten.
 
De middag werd besloten met een demonstratie van een handscanner voor het lokaliseren van tags en de verwerking hiervan in een logistieke softwareapplicatie. Ook tijdens de daarop volgende borrel bleven velen napraten over de mogelijkheden van RFID. Al met al kan worden teruggekeken op een interessante en succesvolle Informatie bijeenkomst.

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken