foto

21-10-2010 P5 Procesbeheersing - User interface ontwikkeling in volle gang

Het project P5 Procesbeheersing is in een nieuwe fase terechtgekomen. In de komende tijd zal de gebruikersvriendelijkheid van de ontwikkelde software aanzienlijk verbeterd worden. Het concept dat nu van de gebruiker een grote bekendheid of ijzere discipline vraagt, wordt uitgebreid met een user interface die de gebruiker bij de hand neemt en het model direct aanstuurt.
 
Ook komen mogelijkheden om werf lay-outs, projectparameters en scenario’s te vergelijken en op te slaan beschikbaar. Het doel is om eind 2010 deze tool parallel met de normale gang van zaken mee te laten draaien bij ten minste twee werven (VSH en IHC Krimpen). Anderen worden uiteraard uitgenodigd om ook kennis op te doen, zodra het model en de user interface naar volle tevredenheid functioneren.
 
Ook wordt in de komende maanden de laatste hand gelegd aan het staalbouw gedeelte van de software ter ondersteuning van de pre-contract fase en wordt het pakket getest.
 
Daarna gaat het project een nieuwe fase in, waarbij de toeleveranciers aan bod komen. Het streven is om ook de toeleveranciers een vergelijkbare tool voor procesbeheersing te bieden.

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken