foto

22-10-2010 P6 3D informatiewijzer bijeenkomst

Op donderdag 25 november a.s. wordt vanaf 15:30 uur een informatiemiddag Integraal Samenwerken over project P6 3D informatiewijzer georganiseerd.
 
Tijdens een scheepsbouwproject wordt veel informatie gegenereerd die op verschillende plaatsen wordt vastgelegd. Deze informatie wordt niet alleen vastgelegd bij de werf, maar ook bij de partijen waarmee samen gewerkt wordt. Door deze complexe informatie opslag moet vaak gezocht  worden naar welke informatie beschikbaar is, wat de laatste versie is en wie waarvoor verantwoordelijk is.
 
Binnen het deelproject P6 3D informatiewijzer wordt gewerkt aan een oplossing voor dit probleem. Het doel is om een zogenoemde browser te ontwikkelen waarmee alle beschikbare en relevante informatie te vinden en te visualiseren is. Als uitgangspunt dient de informatie ontsloten te worden vanuit de huidig beschikbare bronnen. Tevens dient voorkomen te worden dat gebruikers bedolven worden onder informatie of informatie te zien krijgen waarvoor ze niet de autorisatie hebben.
 
De informatiemiddag is bedoeld om geïnteresseerden meer inzicht te geven wat de 3D informatiewijzer inhoudt. Daarnaast zal er een presentatie gegeven worden over de eerste pilot die uitgevoerd is op basis van AVEVA NET.
 
De locatie van de bijeenkomst volgt binnenkort. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via m.vanloenen@integraalsamenwerken.nl

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken