foto

26-10-2011 Seminar Integraal Samenwerken: de toekomst van maritiem Nederland

Op 10 november 2011 vindt het seminar Integraal Samenwerken: de toekomst van maritiem Nederland plaats tijdens de maritieme vakbeurs Europort 2011 in Ahoy Rotterdam. Diverse sprekers geven hun visie op het belang van Integraal Samenwerken voor de toekomst en de continuïteit van de Nederlandse maritieme maakindustrie. Tevens wordt een aantal projecten gepresenteerd, waarbij de optimalisatie van het scheepsbouwproces centraal staat door de inzet van state-of-the-art apparatuur en innovatieve softwaretechnieken.
 
Programma
14.00 uur Ontvangst
 
14.30 uur De toekomst van Integraal Samenwerken door Ubald Nienhuis 
(Programmamanager Integraal Samenwerken)
 
15.00 uur De toekomst van Supply Chain Management in de scheepsbouw door Cees van Dijk (Director Purchasing Damen Shipyards Group) en Jan Willem Bos (Director Supply Chain Management IHC Merwede Offshore & Marine)
 
15.30 uur De toekomst van Integrale Productieprocessen door Roel de Graaf (Managing Director IHC Metalix) en Jeroen Kaarsemaker (Procesmanager IHC Merwede Offshore & Marine)
 
16.00 uur De toekomst van 3D-weergave van productiedata door Bert Nieuwenhuizen (Director Engineering Damen Shipyards Group) en Martijn van Loenen (Projectleider P6 3D-informatiewijzer)
 
16.30 uur De toekomst van smart labeling met RFID door Frank Verhelst (Manager Project Department Damen Schelde Naval Shipbuilding) en Herman Schot (Strategic Product Manager Econosto Nederland)
 
17.00 uur Korte vragenronde door Ubald Nienhuis (Programmamanager Integraal Samenwerken)
 
17.10 uur Borrel
 
18.00 uur Einde programma
 
Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk 3 november 2011 aanmelden door een e-mail aan iza@scheepsbouw.nl te sturen. Na aanmelding ontvangt u een week voor het seminar per e-mail een bevestiging en een routebeschrijving.
 
Locatie
Ahoy Rotterdam
Dock 5
Ahoyweg 10
3084 BA Rotterdam
 
Integraal Samenwerken
Integraal Samenwerken is een onderzoeks- en ontwikkelingsproject voor de gehele Nederlandse scheepsbouwcluster. Het programma is in september 2008 van start gegaan en loopt tot eind 2013. Nederlandse scheeps- en jachtwerven, maritieme toeleveranciers en professionele dienstverleners betrokken bij het ontwerp, engineering, (ver)bouw en onderhoud c.q. reparatie van schepen, kunnen aan het project deelnemen.
 
Meer informatie over het seminar
Ilona van der Zalm, Public Relations Scheepsbouw Nederland
T (079) 353 11 65
E iza@scheepsbouw.nl
 
Meer informatie over Integraal Samenwerken
Ubald Nienhuis, Programmamanager Integraal Samenwerken
T (06) 53 86 13 15
E u.nienhuis@integraalsamenwerken.nl

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken