foto

21-05-2012 P5 Procesbeheersing levert module Integrale Planning op

In maart 2012 is de eerste module van de Integrale Planning opgeleverd. Het omvat de verbindingen tussen het HVAC-systeem en zijn componenten op verschillende locaties en de relaties met andere systemen.
 
Het is een generiek instrument om enerzijds te helpen bij het bewust worden van de invloeden van aanpassingen en anderzijds om als basis te dienen voor automatische planningen en eventueel verdere ontwikkelingen op dit gebied. Deze module levert een solide basis voor een eigen planning. De module is opgeleverd als Excel-sheet, waarin eenvoudig selecties gemaakt kunnen worden, maar ook als een set diagrammen, waarin verschillende subsystemen aangeven zijn en welke specialisatie hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de installatie.
 
Geïnteresseerde deelnemers aan Integraal Samenwerken kunnen beide documenten downloaden op het besloten deel van de Integraal Samenwerken-website (onder P5). Deze documenten zijn vrij te gebruiken en eventueel naar behoefte aan te passen, of toe te passen in een planningspakket.
 
Eind 2012 zal het tweede deel opgeleverd worden waarin de elektrische installatie centraal staat. Op deze manier ontstaat een compleet overzicht van de belangrijkste disciplines binnen de scheepsbouw en hun onderlinge relaties en meest voorkomende configuraties.

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken