foto

28-06-2013 P7 4D Voortgangsregistratie ontwikkelt Smart Projects

Binnen P7 4D Voortgangsregistratie is een viertal functionaliteiten ontwikkeld in een pakket dat ‘Smart Projects’ heet. Eerder was de functionaliteit ‘Work In Progress’ al in de praktijk gebracht bij Damen Schelde en Damen Galatz waar aan boord de voortgang wordt geregistreerd met mobiele scanners. De 3D viewer werd onder andere gebruikt om de voortgang te presenteren.
 
Deze weken is de Shipment Scan werkend te zien bij Econosto. Met een handheld scanner kunnen verzendingen worden gecontroleerd op basis van de gegevens in het ERP systeem. De scanner geeft aan hoeveel items in de verzending horen te zitten. In enkele seconden zijn alle items gescand en worden ontbrekende items of items die bij een andere levering horen aangegeven. De scanner kan vervolgens worden gebruikt om de betreffende items te vinden. De scanner kan ook worden gebruikt om de inhoud van het krat te controleren en om te zien waar de items in de kist zitten. Na het inpakken wordt de inhoud nogmaals gescand en worden automatisch paklijsten gemaakt op basis van de kist-ID en de aanwezige items. Het resultaat is een zeer betrouwbaar en efficiënt verzendproces. Ook controles en expediten kunnen sneller worden gedaan.
 
De Smart Inventory / Object Finder module is gereed en wacht nog op een testlocatie. Met deze module kunnen inventarisaties van willekeurige ruimtes razendsnel gemaakt worden, zoals een magazijn, werkplaats, buitenopslag maar ook aan boord van schepen. Tevens is voorzien in een zoekfunctie die werkt op basis van de aanwezige breakdown structure in ERP, Product Data Model, Warehouse Management systeem of andere databases. De scanner geeft de laatst gescande positie van items en heeft een indicator die aangeeft hoe dicht je bij het item bent. Tot slot is de nieuwe versie van de Access Control zo goed als gereed. Hiermee kunnen toegangen naar magazijnen, werkplaatsen of schepen worden bewaakt. 
 
Een animatie van de Shipment Scan is hier te bekijken: www.molenaarstrategie.nl/movie.php
 
Voor meer informatie over P7 4D Voortgangsregistratie kunt u contact opnemen met Willem Molenaar, Projectleider P7, e-mail: w.molenaar@integraalsamenwerken.nl.

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken