foto

24-09-2013 Programma Integraal Samenwerken heeft ketensamenwerking gestimuleerd

Het eindcongres ‘Beter samenwerken in de maritieme maakketen’ op woensdag 18 september vormde de afsluiting van het Programma Integraal Samenwerken, dat de afgelopen vijf jaar procesinnovatie nadrukkelijk op de kaart zette. Grote namen uit de maritieme industrie deelden hun visie op ketensamenwerking met zo’n 200 geïnteresseerden uit de gehele sector. Innovaties en nieuwe toepassingen voor de maritieme maakindustrie, ontwikkeld in verschillende projecten werden toegelicht door de verantwoordelijke projectleiders. ‘s Middags doken deelnemers de diepte in tijdens twee workshoprondes.


Verdieping
Naast het eindcongres maken drie publicaties deel uit van de afsluiting van het Programma Integraal Samenwerken. In het eindrapport blikken Sjef van Dooremalen, Bram Roelse, René Berkvens, Kees Smit, Teus van Nordennen en Ubald Nienhuis vooruit en worden de projecten kort en bondig toegelicht door de projectleiders. Deelnemers van het Programma Integraal Samenwerken, congresbezoekers en geïnteresseerden krijgen dit eindrapport toegezonden. Daarnaast is meer informatie over ‘Beter samenwerken in de maritieme maakketen’ terug te vinden in de bijlage van de septemberedities van de SWZ Maritime en het Scheepsbouw Nederland magazine, twee maritieme vakbladen. Hierin staan interviews met de gastsprekers, de voorzitter van Scheepsbouw Nederland en wordt uitleg gegeven over de deelprojecten.
 
Breed draagvlak
Aan het Programma Integraal Samenwerken hebben meer dan driehonderd mensen uit deelnemende bedrijven een bijdrage geleverd. Hiermee is het innovatieprogramma het grootste dat de maritieme sector de afgelopen decennia heeft gekend. Naast de deelnemers hebben meer dan honderd maritieme bedrijven, maar ook andere sectoren binnen én buiten het maritieme cluster, kennisgemaakt met de ontwikkelingen en zelf soortgelijke initiatieven opgestart.

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken