foto

27-09-2013 TU Delft zet ontwikkelingen van Integraal Samenwerken door

TU Delft heeft de afgelopen vijf jaar substantieel bijgedragen aan de ontwikkelingen binnen het Programma Integraal Samenwerken. Hoewel het programma in zijn huidige vorm wordt afgerond, gaat TU Delft door met de ingezette ontwikkelrichtingen.
 
P2 Productdefinitie
Als logisch vervolg van P2 Productdefinitie zien we dan ook o.a.: Het ontwikkelen van ‘generieke’ cost en work breakdown structures op basis van de binnen IS ontwikkelde Functional en System Breakdown Structures; het verder ontwikkelen en testen van de functionele aanpak voor concept ontwerp; het vastleggen en beheren van design- en bouwrationale, het toewerken naar een (Design) Process Bridge Control.  Wilt u mee (blijven) denken over P2-vervolgen dan kunt u contact opnemen met e.stroo-moredo@tudelft.nl.
 
P3 Kennismanagement
Als logisch vervolg van P3 Kennismanagement zien we dan ook o.a.: Het verder ontwikkelen van kennis over hoe informatie zich verspreidt in organisaties en hoe je informatie ergonomisch kunt ontsluiten, bv. door middel van Serious Games. Wilt u mee (blijven) denken over P3-vervolgen dan kunt u contact opnemen met r.g.hekkenberg@tudelft.nl
 
P5 Procesbeheersing
Als logisch vervolg van P5 Procesbeheersing zien we dan ook o.a.: Het op- en uitbouwen van onze kentallen dataset; het hierbij slim inzetten van metingen (bv. ook door ‘Crowd Science’); het versnellen van de feedback loop van ‘process performance’ informatie naar het controle systeem; het ontwikkelen van ‘generieke’ cost en work breakdown structures; het vastleggen en beheren van design en bouwrationale, het toewerken naar een (Design) Process Bridge Control. Parallel hieraan lijkt het interessant om door te gaan met de ontwikkeling van het ketenreferentie procesmodel, om procesindicatoren van alle partijen in de keten naadloos te kunnen schakelen. Ook dit draagt bij aan snelle feedback loops. Wilt u mee blijven denken over P5 vervolgen dan kunt u contact opnemen met j.f.j.pruyn@tudelft.nl en j.m.g.coenen@tudelft.nl.
 
Tenslotte
Ziet u nog meer verbanden naar de Maritieme Innovatie Agenda, dan komen wij graag met u in contact: j.j.hopman@tudelft.nl en j.m.g.coenen@tudelft.nl.
 
Klik hier voor een brochure over de initiatieven van TU Delft met betrekking tot procesverbeteringen in de scheepsbouw.
 

Copyright 2009 © Integraal Samenwerken